Jeg kan godt li’ kinesisk mad, men er bestemt ikke nogen mesterkok – dvs at når jeg skal lave mad, så skal det gerne foregår med nogle simple opskrifter. Og med råvarer der er nemme til at få fat i, og nemme til at forberede/tilberede.
I tilfælde med kinesisk har det så resulteret, at jeg alt for ofte må ty til nogle færdiglavede saucer. Nemme er de, og smagen er for det meste også OK. Men men men: man bør nok ikke nærlæse saucernes ingrediensbeskrivelser og tælle E-numre, da så kan man hurtig blive ganske urolig over det man lige om lidt skal putte i munden 😮
Her er et bud på en simpel hjemmelavet hoisin-sauce, med ingredienser der er nemme at få fat i:
- 4 spiseske sojasauce
- 2 spiseske jordnøddesmør (som man egentlig også kan lave selv ret nemt)
- 2 spiseske honning (flydende honning er nemmest!)
- 2 teske vineddike
- 2 teske sesamolie
- lidt hvidløg
- lidt chili
- og en lille smule sort peber
Du blander bare det hele sammen og saucen er færdig. Både hvidløg og chili kan med fordel moses med en hvidløgspresser.
Hoisin-sauce bruges til wok-retter, fx med kød, kylling, rejer og lignende. Kan også bruges som dip.