Finland i fokus

Jeg er jo – som bekendt – født og opvokset i Finland. Og på trods af at jeg efterhånden har levet størstedelen af mit liv i Danmark, og føler mig egentlig ret dansk, så har Finland stadigvæk en stor betydning for mig.

Da jeg gennem årene har oplevet at danskerne ikke ved ret meget om Finland, har jeg haft et ønske om at gøre noget ved sagen, og har så også startet et webprojekt der gerne skulle rette op på informationsmanglen.

Projektet har være længe undervejs, men takket være noget støtte fra Kulturfonden for Finland og Danmark samt fra Finlands kulturinstitut i Danmark lykkedes det endelig at få det hele til at falde på plads.

Og resultatet er FokusFinland.dk – et webmagasin, som fortæller om Finland på dansk. Formålet er at øge danskernes kendskab til det finske og at vække interessen til at lære mere om Finland. Indholdet består primært af korte artikler, som har fokus på forskellige emner fra finsk dagligdag.